Skip to content →

Category: Maleisie 2008

26 dagen door Jungle, Chaos en Hitte: Maleisie 2008! Een verhaal van leven en dood.

Dramatische titel nietwaar? Het was ook wel een ‘dramatische’ belevenis. Drama in de meest positieve zin van ‘t woord, wel te verstaan. Vele hoogte punten. Onze ervaringen heb ik dan ook uitgebreid beschreven op deze site. Alle foto’s van onze trip kan je hier vinden. Hieronder per dag wat er zoal gebeurd is.

Continue reading 26 dagen door Jungle, Chaos en Hitte: Maleisie 2008! Een verhaal van leven en dood.

Leave a Comment

Maleisie 2008! Dag 25: Getroffen!

Dag 25
De busreis veranderd voor Lesley in een regelrechte hel, en vormt een zwarte vlek in haar geheugen. Na 12 uur hobbelen en schudden komen we rond 5 uur in de ochtend aan in het half donkere en uitgestorven Bangkok. We lopen zo snel mogelijk naar het hotel dat we voor ogen hebben (B&B Inn) en leggen het probleem voor. We hopen eigelijk meteen op een kamer waar Lesley kan bij komen, maar dat bleek al snel ‘wishfull thinking’. We moeten tot 12 uur wachten, wordt ons verteld, totdat de eerste kamer schoon is. Maar ze waren erg behulpzaam en we mochten in de lobby op de bank slapen. Een uurtje later kregen we het goede nieuws dat we toch eerder een kamer in konden.

Continue reading Maleisie 2008! Dag 25: Getroffen!

Leave a Comment

Maleisie 2008! Dag 24: De laatste etappe!

Dag 24
We beginnen rustig aan vandaag. Om 14:30 hoeven we pas bij de ferry te zijn die ons terug brengt naar het vaste land, dus we hebben nog een half dagje om wat dingen te doen. Mijn plan is om vandaag naar het lokaal bekende view-point te wandelen. Vanaf daar heb je een schitterend uitzicht over het eiland. Hetzelfde uitzicht als die op de ansichtkaarten.

Continue reading Maleisie 2008! Dag 24: De laatste etappe!

Leave a Comment

Maleisie 2008! Dag 22: Hello Thailand!

Dag 22
We staan ruim voor 5en beneden. Braaf met onze bagage te wachten in de lobby. Het is nog helemaal donker en mijn lichaam protesteerd duidelijk tegen het vroege opstaan. Het wilt slapen! Toch is ‘t elke keer weer afwachten of het vage gesprek dat je met de locals hebt gehad goed is gegaan en dat in dit geval het busje ons hier netjes komt op halen. Maar uiteraard zorgen om niets, het gaat ook deze keer helemaal foutloos. Er stopt een ruime, redelijk nieuwe, minivan voor de deur en we laden onze spullen in. In het busje zitten al wat mensen. Voordat we Penang verlaten pikt de chaufeur eerst nog een paar andere reizigers op, en met een bijna volle bus rijden we met een hoog tempo richting de thaaise grens.

Continue reading Maleisie 2008! Dag 22: Hello Thailand!

One Comment

Maleisie 2008! Dag 19: Puur Genieten!

Dag 19
We hebben geen haast met opstaan vandaag maar toch slapen we niet uit. De omstandigheden in deze primitieve slaaphut maakt het uitslapen bepaald geen luxe. Gelukkig is het heerlijk zonnig en warm weer, en er is niets meer te merken van de zware regen van gisteren avond. We ontbijten wat op ons gemak en chillen daarna op het strand. Het blijft ons verbazen hoe groot het verschil tussen eb en vloed hier is, en we vragen ons af of die verschillen overal ter wereld hetzelfde zijn.

Continue reading Maleisie 2008! Dag 19: Puur Genieten!

2 Comments

Maleisie 2008! Dag 18: Rocking the beaches…

Dag 18
We staan vandaag weer bij tijds op want we hebben weer een lange reis voor de boeg. Vandaag nemen we de bus en boot naar de twee Perhentuan Islands. Dit zijn twee eilanden gelegen aan de oostkust van Pensular Malaysia, tegen de grens van Thailand aan. Ze staan bekend om hun bounty-achtige schoonheid. Tijdens het reizen zijn we al door meerdere backpackers getipt om hier naar toe te gaan. De orginele planning was echter eerst om het eiland Lankawi te bezoeken, maar na wat wikken en wegen hebben we besloten deze tijd te besteden voor de Perhentuan Islands en dus het grotere maar drukkere eiland Lankawi te schrappen.

Continue reading Maleisie 2008! Dag 18: Rocking the beaches…

Leave a Comment

Maleisie 2008! Dag 17: The Jungle Book

Dag 17
We ontbijten eerst wat bij het resort. Tot onze teleurstelling is het weer ‘t gewoonlijke American Breakfast. Na het onbijt ontmoeten we John en Miranda bij het afgesproken meeting point. We willen een drie uur durende wandeling door de jungle maken. Onderdeel van deze wandeling is o.a. de langste Canopy Walkway (knopenbrug) over de toppen van de bomen.

Continue reading Maleisie 2008! Dag 17: The Jungle Book

One Comment