Skip to content →

Category: Around the world 2009

Vanaf 2 juli t/m 29 augustus verlaten we Nederland voor een goede reden. Reizen! Binnen deze 51 dagen vliegen we de wereld over en komen we in 4 zeer verschillende landen. Om contact met het thuisfront te behouden, en om geinteresseerden te vertellen over onze belevenissen zijn hier de verhalen terug te lezen.

Around the World 2009! Hoofdstuk 16: Konichiwa Japan!

(goed, inmiddels zijn we al lang terug toch zijn er nog 3 hoofdstukken te vervullen waarvan deze er 1 van is. Bij deze bent U gewaarschuwd ;) )

Tokyo. A city of millions! Een mierenhoop. Er zijn zoveel mensen op straat dat je je alleen maar kan afvragen waar ze in godsnaam allemaal wonen. De meeste vrouwen hebben teveel make-up op en besteden het grootste deel van de ochtend aan hun haar. De mannen zijn in pak, of in rockstar outfit. Allemaal klein en dun. Veel japanners hebben mondkapjes en maar weinig nog in traditionele kleding. Hoge gebouwen en veel lichtreclame. Veel plastic kleine Aziatische auto’s maar bijna geen files. Dat zijn zo’n beetje de eerste indrukken van Japan.

Continue reading Around the World 2009! Hoofdstuk 16: Konichiwa Japan!

2 Comments

Around The World 2009! Hoofdstuk 12: Zealand’s Icy Westcoast!

Dag 35, 13 augustus 2009

Today is the big day! We gaan het ijs op! Tenminste dat is het plan. Wanneer we wakker worden regent het verdomme nog steeds. Regen op je vakantie is niet cool! It f*cks things up. Maar we hebben maar twee weken in New Zealand, en vandaag is de dag dat het moet gaan gebeuren.

Continue reading Around The World 2009! Hoofdstuk 12: Zealand’s Icy Westcoast!

8 Comments

Around The World 2009! Hoofdstuk 11: Hi buddy! What can I do for you?

Dag 31, 8 augustus 2009

Een nieuw land een nieuw hoofdstuk. We landen na 6 uur vliegen om 07:00 op het vliegveld van Auckland. Het is hier verdomme 6 graden! Van 30 naar 6 is a big f*cking difference ! Rillend van de kou lopen we naar een andere terminal voor binnenlandse vluchten. Drie en half uur later vliegen we door naar Christchurch, en vluchtje van ongeveer een uur. Het is voorbij voordat je er erg in hebt. Dat zijn de fijnste vluchten.

Continue reading Around The World 2009! Hoofdstuk 11: Hi buddy! What can I do for you?

8 Comments

Around The World 2009! Hoofdstuk 10: Tahiti!

Onze laatste dagen in Polynesie zijn in zicht en om die door te brengen in Tahiti is niet echt een goede keus geweest, maar wel de meest praktische. Tahiti is een groot eiland en het herbergt de vieze hoofdstad papeete.

Alles werkt hier wel weer wat makkelijker. Het is duidelijk een stuk minder primitief. Er rijden bussen en mensen spreken Engels. We hebben wel de kleine fout gemaakt om zonder verblijf naar dit eiland te komen. Onze Lonely Planet uit 2006 brengt ons naar meerdere gesloten slaapplaatsen en dat is niet cool met die zware tassen in deze hitte. Er is hier blijkbaar een hoop veranderd sinds 2006.

Continue reading Around The World 2009! Hoofdstuk 10: Tahiti!

6 Comments