Skip to content →

Fuck ‘The Global Warming’

Ok, fuck the global warming! Het is allemaal een Hoax! Volgens de berichten hadden we allemaal al lang dood moeten zijn! Ik had op z’n minst gedacht dat snorkelen op dit moment wel DE nationale sport zou zijn. Zoals gewoonlijk zitten we er allemaal keihard naast. En het verdomme nog steeds niet lekker warm in Nederland! Goed, tot zover de frustraties…

Mag ik dan nu even uw aandacht? Jawel… het is weer dat moment van ‘t jaar dat ik U even toespreek over mijn belevenissen van ‘t jaar. Heeft U de popcorn al op de schoot? Mooi! Het begon allemaal precies een jaar geleden, net na het schrijven van mijn eerste (niet boeiende) jaar verslag. Direct ontving ik al een doodsbedreiging of twee. Men is er namelijk niet van gediend wanneer mannen op kleine jongetjes vallen. Dus laat dit een les wezen! U moet echter wel begrijpen dat dit niet mijn eigen ontdekking is geweest, het was namelijk enkel een antwoord die voortkwam uit een Poll. Snapt U? Gekozen door het volk. Trouwens… over polletjes gesproken, leest U even mee? Zo dacht namelijk bijna 40% dat ik dit jaar pakslaag zou krijgen van de belastingdienst, daarnaast was toch nog zo’n 26% ervan overtuigd dat de Josti-Band me zou komen naaien en raden 5 mensen me af te roken. Dat laatste getuigd trouwens van ware vriendschap en betrokkenheid! Ik rook namelijk… niet. Juist.

Als ik terug kijk op het afgelopen jaar dan is er eigenlijk niet veel veranderd. Ik werk nog altijd bij Stokvis625 (Rene Stokvis Producties en 625 TV Producties), woon nog altijd bij mijn vader, en ik heb nog steeds lang haar. De uitspringers waren toch wel New York, California en dat weekje Malgrat de Mar met ‘de jongens’. Fotos en verslagen zijn uitgebreid te vinden op deze site. Maar er hangt verandering in de lucht! Wat vorig jaar nog uitliep tot een groot fiasco is dit jaar de reden van een heleboel veranderingen. Ik mag mij als 1 van de 8/9 gelukkige prijzen daar ik ben aangenomen op de Film Academie, in de richting Visual Effects. Dit betekent simpelweg dat ik weer een student zal worden, met weinig centen (maar altijd meer dan de gemiddelde). Dit betekent ook dat ik de aankomende 4 jaar mijn vader nog even zal moeten vergezellen. Dit betekent ook allerlei rompslomp met de IB-Groep. Maar! Dit betekent ook weer een hele nieuwe uitdaging; een nieuw hoofdstuk in het leven.

Als ik terug kijk op het afgelopen jaar… dan valt het mij op dat we er allemaal nog zijn. We zijn niet weg gespoeld of opgeblazen. We zijn niet gesmolten en/of verbrand. We zijn hier allemaal nog steeds. We vervuilen als nooit tevoren en we kletsen allemaal maar wat uit onze nek. Want daar zijn we goed in; kritiek leveren en met het vingertje wijzen. Eikels!

Maargoed… Wat kunnen we dit jaar weer van mij dan al niet verwachten…?

  • Een korte verschijning in Praag, Tjechie
  • Een iets langere verschijning in Annecy, Frankrijk
  • Een lange verschijning in Maleisie
  • Rick weer terug in de schoolbanken
  • Rick al bellende met een iPhone, of twee
  • Een royale tegemoetkomen van de staatskas
  • Hopelijk alsnog die warme voorspelde zomer van vorig jaar, gesponsord door ‘the global warming’
  • DJ Crazy Rick in Concert, in een volledig uitverkochte jaarbeurs.
  • Mijn terugkeer bij de Bioscoop edit: ze moesten me niet… snap jij het?
  • …en misschien wel mijn aftrede als bestuurslid van The Joker Comedy Club

Tot volgend jaar!

Published in Algemeen

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *