Skip to content →

Los Angeles, “The City of Angels”

L.A. valt niet gemakkelijk in één zin te beschrijven. Met haar bijna vier miljoen inwoners, verspreid over vele wijken waaronder de bekendere Beverly Hills, Hollywood en Santa Monica, is L.A. één van grootste steden van Amerika. Vanwege Amerika’s rijke multi-culturele geschiedenis worden velen landen in grote getale vertegenwoordigd, zoals China Town, Little Tokyo, Little Italy, enz. Voor mij en mijn vader is Los Angeles vooral belangrijk omdat dit ons begintpunt is van onze 3 weekse rondreis door het ruige California…

11:30 lokale tijd en bijna middag zette ik na 11 uur vliegen eindelijk voor het eerst ‘voet aan wal’. Zoals altijd wanneer ik net geland ben is het fijn om weer echte zuurstof in te ademen en om te voelen in wat voor een climaat we eigenlijk zijn beland. Zoals te verwachten. hier in het zuiden, was het weer aangenaam warm, en dat moeten wij Nederlanders koesteren vind ik. Echter voordat het avontuur kan beginnen krijgen we eerst de “stempel van goedkeuring” door de douane, pas dan kunnen we eindelijk gaan en staan, reilen en zeilen, waar we willen.
Eenmaal buiten de deuren van de Arrival Hall is het zoeken naar de gratis pendelbussen die je naar de verschillende autoverhuur bedrijven brengt. Geen angst, want dit is uitstekent geregeld. Elke paar minuten rijden de bussen voorbij en stoppen ze op de hiervoor bedoelde plaatsen, die duidelijk aangegeven worden met behulp van bordjes. Na ongeveer 15 minuten rijden word je netjes voor de deur afgezet. Wij hadden een Pontiac G6 (of iets vergelijkbaars) geboekt en vooruit betaald. Dit was allemaal correct en na een volle tank benzine afgerekent te hebben mochten we zelf een auto uitkiezen uit de ‘mid-class section’. En wat blijkt? de keuze was reuze! Een paar vakken verderop stond de G6, maar we waren al verkocht en besloten de SUV te nemen welke ook in de mid-class section stond. Het is wel fijn als je 4000 kilometer gaat rijden om dan wat meer ruimte te hebben. Eenmaal alle bagage ingeladen moet je niet denken dat je zomaar elke auto kan pakken en ermee wegrijden want bij de uitgang liggen spijkermatten. Helaas.

Uiteindelijk om 12:30 aangekomen bij ons hotel, de Holiday Inn LAX, werd onze ‘haast’ helaas niet beloont.  Er waren nog geen kamers vrij (standaard na 3u pas). Omdat ik besloten had in Amerika een Digitale SLR foto camera te kopen, vanwege de gunstige dollar-koers en de uberhaupt goedkopere verkoop prijs, besloten we maar meteen de TomTom aan het werk te zetten om ons naar de juiste lokatie te brengen. Ik hoor jullie denken; “Het eerste wat hij doet wanneer hij in L.A. is, is een camera aanschaffen” ;)… Maar ja, alles wat je daarna ziet wil je natuurlijk wel op de foto kunnen zetten. We zijn super goed geholpen bij Samy’s Camera store, en ik heb ook nog goeie deal weten te krijgen. Omdat we in de buurt van Venice Beach waren zijn we na de aankoop daar maar meteen naartoe gereden. Eenmaal aangekomen proef je meteen Baywatch… Mooie witte stranden met palmbomen is zeker geen uitzondering, eerder de standaard in California.

Published in Algemeen

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *