Skip to content →

Around The World 2009! Hoofdstuk 7: Paradise!

Ondertussen zijn we wel gewend aan het eiland hoppen. De vluchtjes voelen compleet nutteloos omdat ze echt maar tientallen minuten duren. We zijn die lange, slopende, vluchten gewend. De volgende stop tijdens ons eilandgehop is Bora Bora. Daar hebben we allerlei verwachtingen bij. Druk, mooi, touristisch, duur. Bora Bora zou het ultieme paradijs moeten zijn van de pacific. Google beloofd ons in ieder geval heel wat als ik de plaatjes mag geloven.

We landen op een klein eilandje waar ze precies de landingsbaan op konden proppen. Het hele vliegveld bestaat uit 1 heel hutje. We halen onze bagage op en lopen naar een kraampje met de naam van ons hotel erop. Ze verwijst ons door naar een boot die ons daarheen brengt.

Onderweg zien we het mooie eiland vanaf het water. Het ziet er zeker mooi uit zo met die opkomende zon. We laten ons afzetten en we checken meteen maar in. Dit hotel ziet er verdomde goed uit! We dachten bij dit eiland “laten we ons eens verwennen en eens wat meer uitgeven voor een hotel”. Ze hebben hier zo’n zwembad wat over lijkt te lopen in de zee. Zo’n sexy stukje wit strand voor de deur met links en recht palmbomen. Terwijl je licht te bakken in de heerlijk warme zon kijk je uit op eiland met nog meer palmbomen met daar tussen in perfect blauw water. You get the picture: Perfect.

De kamer is nog niet gereed dus worden we verbannen naar het strand. Fine by me. Op het strand komen we een beetje bij van onze korte vlucht. Desalniettemin moesten we toch vroeg op staan. Eilanden bewegen langzaam, daar moet je op anticiperen. Sta op tijd op, en ga op tijd weg. Mis je vlucht niet, de volgende gaat pas over een paar dagen.

Wanneer we de kamer in kunnen dumpen we onze spullen en besluiten we de Lonely Planet maar weer eens te volgen naar een mooie snorkel plek. Het is wel 4 kilometer lopen maar dat hebben we er voor over. Onderweg hoeven we ons niet te vervelen. “Beautifull scenery”. Na 40 minuten vechten tegen de hitte blijkt het dat we er helemaal niet kunnen snorkelen vanwege een verbouwing. F*ck! Dan maar snorkelen voor ons eigen hotel.

We parkeren onzelf op het strand en doen het rustig aan. Het heeft geen zin om snel te gaan. Relaxt. We duiken in het water met onze belachelijke snorkels maar kunnen maar moeilijk vissen vinden. Het koraal hier is dood en saai. Weinig vis. Ik probeer mijn geluk wat verderop maar het heeft allemaal geen zin. Domper. Meteen maar het vieze zout van mijn lichaam spoelen en daarna eten als een beest. Deze heer heeft honger! Lesley doet het andersom, die gaat eerst eten scoren en dan douchen.

Op de kamer genieten we even van de airco en ik type alvast wat e-mailtjes. Het internet is hier belachelijk duur. 8 euro voor een half uurtje.  Ik zorg wel dat ik alles klaar heb staan wanneer ik internet heb. Uiteindelijk chillen we wat op onze kamer en kijken we een film voor mijn school. Bij de tweede film vallen we in slaap.

Dag 2

Godver, we verprutsen onze hele vakantie hier. We blijven maar in slaap vallen. Gelukkig is het weinig zonde want als het donker is kan je alleen nog maar uit eten gaan. Vandaag gaan we even goed wat geld spenderen. We zijn hier maar 1 keer en we willen wat vets doen.

We informeren naar verschillende activiteiten. Maar ze zijn echt belachelijk duur! En dan heb ik het over 150/160 euro voor twee personen om twee uurtjes te Jetskiën.Of 80 euro per persoon voor een lagoon tour. Onredelijk. De beste optie lijkt ons maar om daad bij woord te voegen. Naasten weten wat ik daarmee bedoel. Doet het belletje rinkelen als ik zeg “Im On A Boat”? Precies. We huren ons een boot en rocken deze plek zelf wel. Voor de aankomende 3 uur zijn wij de trotse eigenaar van een 6PK sardineblik. We mogen er maar op 1 manier inzitten anders valt ie om. But who cares. I’m on a boat!

We cruisen naar een tropische plek, gooien het anker in het water, en snorkelen een beetje in het rond. Hier vinden we wat meer vis maar het blijft een triest verhaal.

We halen het anker in en varen naar een ander mooi stukje. We hebben prachtig uitzicht op het eiland terwijl we er wat foto’s van maken. Lesley speelt beach model terwijl ik het vast leg. Varen met 6PK gaat niet erg snel dus we moeten alweer terug gaan varen. Het is ook al bijna 5 uur en de zon begint alweer te zakken.

Het is een mooie dag geweest, dromen zijn werkelijkheid geworden, en we besluiten het af te sluiten met Pizza. Een lekker sfeervol restaurantje verderop voldoet aan alle eisen. Na de Pizza zitten we meteen vol.

Morgen moeten we om 5:00 uur op. We worden om 5:25 opgehaald om naar het vliegveld gebracht te worden. Het wordt steeds gekker. We kijken nog een stukje film en pakken de tassen weer in. Daar gaan we morgen ochtend echt geen tijd meer voor hebben.

Uiteindelijk viel de drukte op dit eiland nog wel mee. Het is inderdaad prijzig, maar dat was te verwachten. Het is zeker een paradijs, en wat betreft schoonheid is dit tot nu toe wel het mooiste eiland. Met onze strakke reisschema zitten we toch wel kort op elk eiland, maar anders was het echt onbetaalbaar geweest. Gelukkig gaan we niet weg met het idee dat we echt iets gemist hebben. Er is natuurlijk nog wel zoveel meer te doen, maar we hebben gezien wat we wilde zien. Wel is het snorkelen echt een teleurstelling. Weinig vis. Maar misschien hebben we dan toch niet de goede plekken bezocht.
Overigens, ik heb nog een filmpje gemaakt van Las Vegas, maar internet is hier duur EN traag dus ik krijg het maar niet online.

Published in Around the world 2009 Frans Polynesie

6 Comments

  1. Jeff

    Jeff

    Dude!! You’re on a boat! haha lonely island maar dan weer niet nadrukkelijk gezegt! vet hoor wel jammer van de weinig vis dat is altijd juist mooi om te zien het onderwater leven:) maar jullie hebben weer een mooi island beleeft alleen whatsup met jullie skin ?? waar blijven die bruine tintjes haha en dan praat ik niet over je poepertje!? anyways doe nemo de groeten daar hij zwemt er nog ergens rond:) en steel ff iets ofso!? souvenir G.

    kus

  2. Clarence

    Clarence

    HE ehhh spange tanga mmmmmmmmmm! alles boeng!?
    modelletje en alless whuuuttt!! nice have fun en je boot is idd focking klein haha 6 pktjes die woeste golven trotseren respect:D! x

  3. Miriam

    Miriam

    Whaha ik had niet eens door dat DAT jullie boot was! maar het heeft ook wel iets!
    Jullie zien wel veel mooie dingen, echt gaaf. Ook grappig om te zien hoe jullie sommige dingen ervaren die wij ook hebben gedaan.
    Maarrrr ik hoor alles nog wel als jullie terug zijn neem ik aan?!!

    Veel plezier nog! ik ga mn nieuwe Iphone checken 😛

    xxxx Miriam

    • Hoe ervaren wij de dingen anders dan? Ben ik dan wel benieuwd naar 🙂
      Uiteraard krijg je alles te horen wanneer we terug zijn. De foto’s op deze site is ook maar een fractie van alle.

      Hoe is de nieuwe phone?

  4. Daan

    Daan

    w000t, die van die boom is echt vetjes 😀

    Die van dat roeibootje is ook echt vet, lijkt net alsof dat ding zweeft man! Ziet er allemaal weer erg nice uit! Ik zie jullie over 25 jaar ook nog wel de wereld touren!

  5. Lesser

    Lesser

    Note: die fotos zijn zonder mijn toestemming erop gezet, dat je het even weet. Meneertje is eigenwijs. Het is hetzelfde met de verhalen. Rick is gheel verantwoordelijk voor de inhoud 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *