Skip to content →

Around The World 2009! Dag 4: Sunny Francisco!

De dag begint met onze tassen in pakken. Zometeen moeten we alweer de kamer uit, want vanavond om 23:00,vertrekken we met de bus naar Las Vegas. Die reis duurt wel ruim 15 uur! Eerst rijden we helemaal terug naar Los Angeles en dan door naar Las Vegas. Gekkenhuis! We doen het dus maar rustig aan, want het is overigens toch altijd fris en mistig in de ochtend.

We laten onze bagage achter bij de balie en merken tot onze verbazing dat de zon al fel aan het schijnen is! Dat is even onverwachts. Gisteren draaide de planning voornamelijk om Alcatraz heen, die we al enkele weken geleden online geboekt hadden. Vandaag stond er nog niets vast, maar we wisten wel wat we allemaal nog graag wilde zien. Nadat we ons georienteerd hadden bij de Starbucks liepen we naar het Metro station op de hoek. Vier haltes verder stappen we weer uit en stonden we op Castro Street/Harvey Milk Plaza. DE gay-wijk van de wereld, en van San Francisco. Kleurrijke vlagen wapperden in het zonnetje, en de mannen liepen hand-in-hand links en rechts om ons heen. In een bagel winkel kopen we belegde bagels voor later.

Nadat we een paar straten door hadden gelopen, liepen we naar het Alamo Square dat een tiental blokken verderop lag. Alamo Square is bekend om haar kleurige houten huizen die zo typisch San Francisco’s zijn. Onderweg voelen we het zonnetje al lekker branden en we ruilden onze truien in voor wat zomerse kledij. Alamo Square zelf is een mooi, typische amerikaans, sfeervol park en we besluiten daar in het zonnetje onze heerlijke bagels op te smikkelen. We rusten wat uit terwijl we beide een boek lezen en wat foto’s maken.

De volgende hop is de Bay Bridge. Om daar te komen nemen we een bus. Halverwege moeten we overstappen op een andere lijn. Tussen de ene en andere lijn ligt het Golden Gate Park. Vergelijkbaar met Central Park alleen dan eigenlijk mooier, kwamen we achter. Het is vandaag zondag in San Francisco, en dat betekent dat veel mensen hun vrije tijd door brengen in de buiten lucht. Het weer is ook nog eens heerlijk, en het park leeft dan ook volop. Overal zijn mensen bezig met dingen doen. We komen langs het Natural Science gebouw wat ik toevallig ook eens in een MEGASTRUCTURES aflevering van Discovery voorbij heb zien komen. Een half uurtje later komen we bij de bushalte en stappen op de bus naar de Golden Gate Bridge, die weer ergens anders ligt. Wat is het reizen toch makkelijk in Amerika. We hebben gewoon een 3 daagse pas gekocht waarmee je met al het MUNI-openbaar vervoer mag reizen. Daar vallen o.a. de bussen, cable cars en metro’s onder. Hoewel we eigenlijk super veel te voet af leggen springen we net zo gemakkelijk op de bus voor de langere afstanden.

Aangekomen bij de grote, rode, stalen, bekende brug stappen we uit en belanden we in een drukste van een jawelste. Tja, wat had je anders verwacht bij een National Landmark. Het weer is echt geweldig, en het uitzicht is spectaculair. We lopen tot halverwege de brug en hebben prachtige view over de ‘Bay Area’. Het waait overigens wel als een malle, maar dat maakt helemaal niets uit. Uitgewaait en voldaan nemen we de bus terug richting Fishermans Warf vanwaar we de cable car terug naar Union Square zullen nemen.

Onderweg willen we nog ergens op een terasje zitten, maar we komen niet echt iets leuks tegen. Dus zo zijn we om 17:00 uur al aan het einde van ons programma beland. We lopen maar even terug naar het hotel om daar even gebruik te maken van het internet. Daarna lopen we naar een foodcourt in de buurt en eten we wat avond eten. We besluiten om te kijken of er nog een leuke film draait die we kunnen kijken, maar aangekomen bij twee cinema’s komen we tot de conclusie dat het wel wat krap wordt. Om de tijd te doden chillen we wat in een Starbucks en lezen beide een boek. Daarna gaan we maar weer terug naar het hotel. Internetten nog een klein beetje, en halen dan onze bagage op om naar de bus terminal te gaan.

20 minuten later wisselen we onze online ticket in voor een echte, en moeten we nog een uur wachten op onze bus naar Las Vegas. Om 11:00 kunnen we aan boord en begint de lange lange reis.

Published in Around the world 2009

8 Comments

  1. Wikky

    Wikky

    Jongens wat super allemaal dat jullie dit kunnen zien!!Morgen vertrekken Johan en ik naar Marokko. lieve groet wikky

  2. Charina

    Charina

    Vet hoor!

  3. Tallis

    Tallis

    Check die gruwelijke picca’s weer! Ik vind die bovenste van Les echt leuk!! Je straalt uit dat je het helemaal niet verevelend vindt om daar te zijn (A)
    Dikke kus voor jullie beiden (dus er niet om vechten, er is genoeg voor iedereen)

  4. Geweldig om te zien dat jullie de backpack weer in gepakt hebben! San Fran is een geweldig toffe stad en er komt nog veel meer moois aan om te zien! SUPER JOH!!
    Keep up the good spirit!!

  5. Hello Ladies and Gentlemen! Ondertussen zitten we alweer in Las Vegas hoor. Maar de verhalen lopen altijd een beetje achter!

    Vet en fijn om ook wat van jullie te horen. Jullie worden zekers gemist!

  6. Daan

    Daan

    Bro! Je maakt me te fucking jaloers! Foto’s weer van kwaliteit die alleen jij kan leveren!

  7. Rickmeister

    Rickmeister

    Thanks bro! Doet me goed om dat van je te horen 🙂 Heb vandaag ook weer wat vette foto’s gemaakt. Is leuk om te doen 🙂

  8. Jeff

    Jeff

    Damnn jaloezie is hier ook ckr aanwezig! eet maar wat hamburgers op mijn rekening. Las Vegas Baby hussling en making moneyy!! haha super vet! veel plezier en keep on typing! much love Sharmoetha! xx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *