Skip to content →

Maleisie 2008! It has begun!

De kogel is door de kerk! De tickets zijn betaald . De Lonely Planet voert de literaire lijst aan. De rugzakken zijn gemeten en staan klaar om gevuld te worden. Er is geen weg meer terug. Het begin van ‘t einde is… begonnen.

26 juli worden we verwacht op Schiphol, bij de balie van Finn Air om precies te zijn. Vanaf daar deporteren ze ons (Lesley en ik) eerst naar Helsinki om vervolgens wederom uitgezet te worden richting Bangkok, Thailand. Omdat we op dat moment slechts maar de helft van de wereld hebben overbrugt reizen we z.s.m. weer door richting Maleisie. Een grove planning is er nog niet, maar de bedoeling is dat we al backpackend zowel het schiereiland, Singapore en Borneo bezoeken. Hier hebben we een kleine 4 weken voor gereserveerd, en vanuitgaand dat er veel te zien is hebben we aardig wat voor de boeg.

Voordat het natuurlijk zover is moet er nog wel even het 1 en ander geregeld worden. Op dit moment heb ik eigenlijk alleen nog maar een rugzak. Voor het vele lopen ben ik wel gebaad bij een paar goede schoensels. Ook goeie kleding is ook geen overbodige luxe. Belangrijk is ook dat ik voorzien ben van de nodige inentingen. Een kindje met aids, tyfus en malaria is nou eenmaal een stuk minder populair dan een kind dat gezond is. Ik weet ook niet hoe dat zo gekomen is…

Afijn, later deze maand zal ik nog met wat details komen.

Published in Maleisie 2008

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *