Skip to content →

“The Big Apple” (door Stefan)

Het begon allemaal in Juli als een geintje “Kom we gaan op vakantie over 3 maanden!” want we hadden t allemaal gehad hier in Nederland;  School, Relaties, Werk gewoon even eruit! hoe verder van Nederland hoe beter het is!

 Zo gezegt zo gedaan…

 Almere / Manhattan : Day #1

Vandaag, 3 october 2007 is het zover. We hebben gekozen voor New York ofterwel “The Big Apple”. Om 13:30 vertrekt t vliegtuig naar JFK..gespannen? nee maar wel voor Manhattan gezonde spanning dus.  7 uurtjes later zijn we geland op JFK, t was een relaxte vlucht maar ja 7 uur blijft 7 uur dus lang!. 

Toen we de donkere hol van de metro lijn uitstapte vlak bij Time Square kregen we even een lading verlichting over ons heen. We stond even sprakenloos te kijken hoe alles eruit zag!. Het motto hier is : Hoe groter,gekker en veller de reclame hoe beter het is, erg indrukwekkend en dan heb ik ‘t niet eens over de drukte in van Manhattan zelf. Ik dacht dat we in de spits waren beland, maar daar zat ik dus naast om 12 uur snachts waren er nog steeds zoveel mensen op straat dan om 6 uur….t is dus waar New York is The City That Never Sleeps.

In de 43th street ..we hadden zo goedkoop mogenlijke hotel uitgekozen dus we hadden echt op het ergste voorbereid. Gelukkig viel  het mee de badkamer deur kon niet dicht maar de rest was goed te doen. Binnen 15 minuten hadden we ondekt hoe we via de badkamer raam op een “verboden” balkon konden komen! geweldig, want zo kon je van de 22ste verdieping een klein stukje Manhattan van boven bekijken. We hebben op de 42nd street bij BBQ gegeten..en ja hoor daar kwam de pro amerikaanse hamburger….haast niet weg te krijgen haha. Om de extra tijd de doden een filmpje gepakt in 42nd street.

Manhattan : Day #2

7 uur ging mijn biologische wekker. BAM wakker worden, de rest wakker maken, douchen en aankleden en hop naar Starbucks!. Na wat slappen amerikaanse koffie zijn we met de metro naar 59th street gereden en uitgestapt. En daar stonden we op Columbus Circle en aan de rand van Central Park. Het is leuk om te zien hoe een drukke stadsdeel als Manhattan een huge natuur park in t midden heeft…je zou bijna zeggen dat ‘t alleen hier kan. via de Apple store zijn we de PC Hoofdstraat van Manhattan (5th Av.) Ondertussen had Rick nogsteeds een “Boner” van de Apple store van de Ipod Touch…Rick kennende..een must have;).Door gewinkeld naar Rockefeller Center. We zijn op de Top of the Rock geweest ongeveer 260 meter hoogte echt een geweldig uitzicht over Manhattan. Na vele Foto’s te hebben geschoten zijn we naar beneden gegaan. Op naar Herald Square, om onze voetjes wat rust te gunnen hebben we daar even gechilled. Bij Macy’s..de Bijenkorf van Amerika hebben we wat gewinkeld maar de kleding viel niet echt in de smaak. Onze voeten waren echt op dus we zijn naar t hotel gelopen. “Even op bed liggen” zeiden we en de volgende dag werden we wakker om 8 uur..Jep we waren helemaal bek af!

Manhattan : Day #3

“damn 8 uur?, hebben we?” Yep de hele avond en nacht doorgeslapen!De dag is begonnen!! dit keer gingen we naar Europe bar een vreetschuur op de hoek van 42nd street waar Tallis de meteen een indruk kreeg van de gehaaste leven van de New Yorker. Hij werdt alle kanten opgestuurt behalve naar de kassa yep Tallis schoot even uit zijn vel! humor dus! Na een cholesterol rijke ontbijt hebben we de metro gepakt naar downtown op naar Ground Zero. 1 groot bouwput…ze zijn druk bezig om een memorial te bouwen en een WTC. Ik heb 1 woord voor Ground Zero dat is Indrukwekkend. Daarna zijn we naar de Statue Of Liberty gegaan…in iedergeval dat was de plan, het zicht was niet erg goed en de rij was erg lang dus we zijn helaas niet naar de vrijheidsbeeld gegaan. De route ging verder naar  Wallstreet. “i can sell it for one million thats a good deal” hoorde ik een zakeman door de telefoon schreeuwen..yep that’s wallstreet! Daar worden ze dus niet wakker van een tonnentje meer of minder. Up to Pier 17 een winkelcentrum aan ‘t water en eet tentjes. Rick en ik moesten even voor de lunch “Nathans” proberen “The World Famous Hot Dog” t was goed te “beffen”;). Via downtown zijn naar Brooklyn Bridge gelopen onderweg was “Gym Class Heroes” een music clip aan ‘t opnemen u know, van van de songs “Cupid’s Chokehold” en “Clothes Off” op een skate park wel humor. But anyway we zijn over de Brooklyn Bridge gelopen en de brug is best vervallen..vindt je t gek? ik niet die brug staat er al 124 jaar. We hebben in Brooklyn heerlijk genoten van de skyline van Manhattan. Be-a-u-ti-full!

De zon ging onder en de verlichting van Manhattan kwam op. “Een uurtje liggen even rusten” werdt gezegt..Rick en ik gingen ondertussen naar de Virgin Mega Store op Times Square…anderhalf uur laten en 100 dollar armer zijn we terug gekeerd naar t hotel. WAKKER WORDEN! ze werden wakker haha maar we besloten om ff te relaxen in de stad en op ons “prive balkon” op naar dag 4..

Manhattan : Day #4

Shopaholics dat is wel een goede benaming voor ons vieren. Rick had nog steeds “a boner!” van de Ipod Touch hij ging om 10 uur zijn Ipodje halen. Je kan zeggen wat je wilt maar t is echt een gaaf speeltje. Maargoed Shopaholics dat zijn we maar Lesley spant de kroon;) (vrouw eigen?)..Waar een winkel is, is Lesley. We besloten om onze tour verder aftemaken via 5th av, Central Station naar SoHo (South Of Houston). We konden t niet echt vinden maar we stuite op Washington Square..damn das echt een aanrader! een erg mooi plein met een fontijn en vol met artistieke mensen, ik zat naast een straat muziekant even een babbeltje gemaakt waar je t beste gitaar spulletjes kon kopen;) sorry kon t niet laten. Aan de andere kant zat een meid schetse te maken voor kleding maybe voor de nieuwe winter collectie 2008 van DKNY? t kan zo maar t is New York! Oke chill uurtje voorbij op naar de real SoHo! Winkel in winkel uit opzoek naar mooie outfit maar dat viel zwaar tegen. New Yorkers hebben niet echt een kleding style waar wij opzoek naar waren..wij houden van cassual kleding en niet van te nette kleding. De schoenen waren wel de bomb maar, die hadden ze niet in de juiste maten tegenvaller dus!. 1 ding viel niet tegen dat was de Apple Store free internet dus konden we even met het thuisfront mailen en chatten. Op naar Union Square kijken wat daar te beleven valt alles was erg mooi maar de kleding….je raad het al was een tegenvaller! Die avond voelde Lesley zich niet lekker nog van de jetlag? zou kunnen….Tallis, Rick en ik zijn uiteten geweest bij The Blue Point echt een aanrader t was goed te doen (frans keuken op 8 av. 47 street) en we hadden de prijs van “t lekkerste kontje van NYC” uitgerijkt aan de serveerster…t was “goood” zoals t eten. Uitgaan…dat kwam in ons hoofd maar waar? we hadden in t guide boekje uitgezocht dat we naar Pacha zouden gaan..daar aangekomen was er een lange rij vol Amerikanen die voorbij de doorbitch naar binnen wouden gaan. $35 was de intree als gierige Nederlanders dachten we “fuck off! too much”dus we zijn naar een bar om de hoek gelopen. ‘T was  wel gezellig but, don’t drink Bostons Lager Beer niet te zuipen!! hou t op Heineken of Butweiser.

Manhattan : Day #5

Zondag, de chill dag van de New Yorkers…ze bevinden voornamenlijk in Central Park. We besloten om wat ontbijt en lunch te kopen bij een health market eindelijk wat fruit! wat vitamine naar binnen werken t was erg lekker maar je betaald een godsvermogen voor gezond voedsel! Oke, dit was de chill dag van onze vakantie op naar Central Park. echt een mooie park en erg groot. In het park zie je overal street entertainers die hopen dat ze ondekt worden zoals vele mucisians die bekent zijn geworden zoals Jason Mraz. Midden in Central park kwamen we een rollerblade disco tegen…erg veel Amerikanen die met hun rollschaatsen aan t dansen waren op 80’s en 90’s muziek echt geweldig t kan hier ook gewoon top! i love it. De disco hadden we gezien en toen kwam Bethesda Terrace tervoorschein u know één van de beroemste terrasen van Central Park er zijn hier vele scenes van series en films opgenomen, zoals de serie “Sex In the City”. even een chill uurtje inlassen, aan het fontijn zat een afro-amerikaan een boek te lezen en hij had een gettoblaster bij zich met jare 40, 50,60 muziek geweldig back in time!. Onderaan de trap zat 3 jongere een show op te voeren was erg grappig ik heb ze 3 dollar gegeven voor de 10 minuten entertainment. Na 5 uurtjes hadden we t wel gezien we gingen naar Union Square daar verder te relaxen. Even bellen naar het thuisfront en even wat winkels bezocht ofcourse. Van Union Square zijn we naar de Empire State Building gelopen want we wouden de zonsondergang boven op de Empire State (320 meter hoog)..we bleven daar 2 uur lang genieten van het uitzicht. Iedereen heeft erg mooie foto’s gemaakt van het uitzicht, We zijn ook nog die avond naar een Comedie Club geweest genaamt “Laugh Factory” het leek of we op de zuidpool bevonden! KOUD! niet normaal maar de stand-up commidians waren erg leuk.

Manhattan : Day #6

Dit was de dag dat we hadden besloten om nog 1 keer te proberen om de Statue of Liberty te bezichtigen, want ‘t was erg mooi weer ervoor. 1 uur en 15 minuten was de wachtrij voor de boot naar het eiland waar de “bitch met de fakkel” al jaren stond. Wij vonden ‘t echter te lang we wouden nog veel dingen doen en we waren eigenlijk best moe van de intensieve week. We besloten om naar de Museum Of Amerikan Natural History te gaan. Het Museum bevondt zich op de 81st street..God Bless de ondergrondse, want van het zuidenlijkste puntje van Manhattan lopen naar de 81st street is geen pretje. Het was allemaal erg mooi, veel skeleten gezien van Dinosaurers en andere dieren. Na het museum hadden we besloten om ieder zijn eigen weg te gaan. Ik ging naar de dichtbij zijnste Guitarstore te gaan ik had wat opgezocht in de apple store (free internet remember;)) en ben naar downtown gereist. Tot mijn verbazing was de pand naar van de gitaar winkel verkocht t was gone! tegenvaller dus. Ik herrinder me dat de straat muziekant wat vertelde over een winkel in downtown en ook van de 30th street. Eerst ging ik even naar Union Square om daar wat te gaan chillen. Daarna ging ik naar the 30th street om mijn muzikale hart uitgestort op een Taylor acoustic guitar erg mooi dingentje maar ja, wel 2400 dollar:(. Herald Square zit ook een een klein parkje dacht ik bij me zelf…daar even wat gedronken en wat muziek geluisterd. Me voeten waren op dus terug naar ‘t hotel om een boek te lezen..je maakt wel wat kilometers per dag! Even weer cooldown en bijkomen van de drukke stadsleven van Manhattan. Rick kwam een half uur later binnen en Lesley ook we besloten om bij een mexicaan te eten, Tallis was er niet want die had een afspraakje met een meid..zelfs in New York. Het eten was erg saai voor me smaakpupillen erg futloos eten! Ik begrijp het wel dat de sommige amerikanen moddervet zijn het eten is gewoon erg vet en fastfood restaurants zijn simpel weg spotgoedkoop ..een 2 cheeseburger menu voor 6 dollar (+/- 4 euro) in vergeleken met de betere restaurants waar je een 3 gangen menu kan krijgen voor 50 dollar (35 euro). Bovendien zijn de fastfood ketens beter dan de gemiddelde restaurants!Daarna zijn we wederom weer gaan chillen we waren weer moe van de drukke dag.

Manhattan : Day #7

Wat gaat de tijd snel zo zit je nog in de boring Nederland en zo ben je in de bruisende staddeel Manhattan van de stad New York City, dag 7 is al reeds begonnen. Lesley besloot om Museum Of Modern Art te bezichtigen. Tallis, Rick en ik vonden en niet echt interesant dus wij zijn in midtown gebleven op Times Square..even kijken of we nog leuke kleding konden kopen. Bij Gap zagen we erg leuke dingen wat een opluchting..leuke kleding bestaat hier! Maar ja, t was allemaal te groot of te klein jammer maar helaas!. de avond was gevallen  Lesley was terug en we hebben een filmpje gepakt op de 42nd street “rush hour 3” wel een geinige film. Ons avond eten  bij een steakhouse gegeten. De dag ging snel voorbij. We deden het rustig aan, want we wisten wat de komende 3 dagen gingen ondernemen en dat was niet niets. Lesley en ik gingen nog even de stad in om de laaste souveniers en kados te kopen voor de thuisfront. Met succes naar ‘t hotel terug gekeerd. De touristen en de New Yorkers gingen door maar wij hadden t voor gezien t licht ging voor ons uit….

Manhattan  / Washington D.C. : Day #8

6 uur ging de wekker. We stonden op en 1 voor 1 douchen aankleden en weg!. Iedereen naar het vliegveld om de huur auto op te halen. We stapte uit de metro in de wijk Jamaica we konden de Airtrain nemen van 5 dollar p.p. maar we besloten om een taxi te nemen naar Hertz t verhuurbedrijf. Eindelijk in een taxi maar t was wel luguber, een donkere vage man die ons wou brengen voor 12 dollar. Er was een probleem hij wist niet waar t was dus toen zeiden we gewoon naar t vliegveld. We kwamen erachter dat hij niet officieel werkte voor een taxi bedrijf. We hadden allen t idee dat hij iedermoment een getto wijk kon inrijden om ons te beroven maar, gelukkig bracht hij ons netjes naar t vliegveld. Daar hadden we maar toch de Airtrain die vlakvoor Hertz stopte en uiteindelijk gratis ook! De Lyncoln Towncar stond klaar..damn wat een bak! 3.5 liter V6, erin leren fortuien..pro amerikaans dus en nog geen 10000 mijl op de teller. Hertz Neverlost (TomTom) geschakeld en rijden!. 230 mijl verder en 5 uur later kwamen we aan in Washington D.C. We hebben de auto gepakkeerd in de Ronald Reagan Building (RRB) garage en naar de Washington Monument gelopen. via het monument zijn we naar het Capitol gelopen..erg mooi gebouw. Daarna zijn we met een “normale” taxi naar de Pentagon gereden. Het viel best tegen t is een groot beveiligd gebouw waar allemaal militaire en andere mensen uit liepen. Met de metro zijn we naar de Washington Monument gereden. Vanuit daar liepen we naar de WII Memorial, erg mooi je kan zeggen wat je wilt maar die amerikanen maken wel ruimte voor gedenkplaatsen! Verder op stond het Lincoln Memoral. Shit! al 5 uur tijd gaat zo snel we moeten echt vandaag nog in t hotel zijn! We zijn verder gelopen naar The White House..t was best klein in t echt maar toch zou ik geen “nee” zeggen als ik die woning zou krijgen;). Oke weer terug naar de auto want t was al 6 uur..we moesten via het RRB naar naar de parkeer garage. Dat was geen probleem maar t debiele was dat we onze pasporten moesten laten zien en bovendien alles moesten we laten x-rayen! damn en dat voor een auto ophalen…veiligheid voor alles? ja oke maar t heeft zijn grenzen!!Auto opgehaalt en toen zijn we weer 230 naar Manhattan gereden. In Manhattan was het nogsteeds druk. Ik zocht naar een pakeerplek en reed in een smalle straat in. Een taxi dacht dat hij erlangs kon…jah 2 dikke autos in een smalle straat vraagd om problemen dus hij gaf een aardige tik tegen de achter bumper…schade viel mee alleen wat krasjes maar, ik kon t wel wurgen! Oke weer in t hotel gauw gaan slapen want morge weer een drukke dag!

Manhattan / Niagara Falls / Rochester : Day #9

430 miles stond vandaag op de planning vroeg op dus! Na een lange rit van ruim 8 uur zijn we eraan gekomen Niagara Falls t plaatsje die in 2 landen bevindt. In  Amerika en Canada. Het Plaatsje wordt door2 watervallen gescheiden de America Falls, de Horseshoe Falls en een brug. Erg mooi hoor! maar we stuite op 1 probleem omdat, de waterval van de amerikaanse grondgebied valt op de canadese grondgebied hadden we niet echt de mooiste view van de watervallen. We maakte ons zorgen dat we niet naar Canada konden komen zonder visum, want dat hadden we gelezen en terplekken gehoord van een gids. Maar ja, we zijn niets voor niets 430 miles (688 km) gereden om dat te bekijken dus wij gaan naar de grensbrug die van Amerika naar Canada loopt en andersom. Aangekomen bij de Canadese duane vroegen ze waarom wij de grens over wouden dus wij zeiden “voor de waterval natuurlijk” het was gek genoeg geen probleem, paspoort laten zien, stempel erop en doorlopen!  Helaas vaarde de boot de “Maid in the Mist” niet meer want die was net gesloten we waren te laat!:(. Maid in the Mist vaart vlak langs de watervallen dus spectaculair! Toch hebben genoten, echt prachtig en geen seconde spijt van gekregen dat we zo’n eind hebben gereden voor de watervallen t is gewoon once in a life time moment, want je komt er niet zo snel tenzei, je in de buurt bent.

Niagara Falls is erg touristisch; aan de Amerikaanse kant heb je rondleidingen en aan de Canadese kant staat er een klein pretpark-dorpje incl. reuzenrat,spookhuis, Ripley’s Believe It Or Not en een casino..waanzin! We hebben daar wat gegeten en in Canada durven ze het ook hoor! een Tip van minimaal 10% te vragen. We hadden het niet betaald en ze vroeg letterlijk “there is no tip included”ofterwel “pay even 10 dollar en snel ook!”. De Service was slecht en ze klaagde ook nog! afzetters. We hadden besloten om alvast terug te rijden om wat tijd te pakken. dus wij zijn letterlijk naar Amerika gelopen om in de auto te stappen best maf. We hebben ongeveer 120 miles gereden. In de buurt van Rochester en een typisch amerikaans motelletje gepakt en daar ons nachtrust gepakt…maar wie er in de buurt is ga naar Niagara Falls je zult er geen spijt van krijgen! een Must See dus!

Rochester / Manhattan / Almere : Day #10

De laaste dag….weer vroeg opstaan en douchen en terug naar J.F.K. Airport, want het vliegtuig ging om 17:40 vertrekken. We hoefde gelukkig maar 320 Miles en dan scheeldt! We zijn tussendoor gestopt om even wat te eten. We Zagen een Bordje “Restaurant”dus wij dachten “ETEN!”, het bleek een golfbaan te zijn met een klein restaurantje die niet open was..dat hebben wij weer! Snel verder gegaan, want we wouden echt de eerste vlucht pakken. Damn een traffic jam in Manhattan! altijd druk daar…gelukkig waren we iets voor 3’n bij Hertz vlug de auto inleveren en naar het vliegveld. Op het vliegveld aangekomen melden we bij de incheckbalie er waren nog 8 stoelen over..spannend dus kijken of we mee kunnen de grondstewardess zei dat we kwart over 4 terug moesten komen zo gezegt zo gedaan. We konden gelukkig inchecken!! maar, het was nog onzeker of we mee konden. Even snel naar de drankenhandel dachten we damn dat duurde lang! ik vrat me op van binnen (tik van mij als ‘t te lang duurt). We hadden onze drank (tax free:D) en rennend naar het vliegtuig!YES!!! we konden mee! de vlucht duurde 6.5 uur, wind mee:P. We vertrokken op 13 october en we landen 14 october om 6 uur s’ochtends op Schiphol. Even bij Lesley’s werk wat gedronken en de trein naar Almere gepakt..Home Sweet Home in t rustige Almere.

Home Sweet Home

Terugkijkend op de vakantie…

New York City is echt een mooie stad. De Wijk Manhattan is het kloppende hart van New York City. Daar omheen zitten de “wat rustige” woonwijken Brooklyn,Queens,Bronx en Staten Island. Uit vele films wat ik heb gezien herkende ik erg veel dingen in Manhattan. Ik kan er 1 ding over zeggen “it’s like the movies” maar,  je kan ‘t bruisende deel van de stad pas echt voelen als je er zelf bent. De metrolijnen cq “de ondergrondse” zijn tiptop in orde en een uitkomst, want je kan overal komen. Koop een weekpas!, voor 24 dollar kan je dan 7 dagen ongelimiteerd gebruik maken van de metro en de bus. De New Yorkers zijn vriendenlijk op hun manier dat wilt zeggen:  Als je een New Yorker bijvoorbeeld de weg vraagt leggen ze het snel uit. Hun gedachten is “tijd is een kostbaar goed dus ook voor jou”. New Yorkers hebben ook respect voor elkaars privacy ze laten je gewoon met rust, ze zijn erg opzichzelf.

De nadelen van Manhattan is dat ‘t nooit rustig is je hoort altijd auto’s en sirenes van politie/brandweer en abulances. Dus ga met je hotelkamer zo hoog mogenlijk zitten! Het is ook nooit echt donker vanwege alle verlichting. Het eten viel me tegen, ‘t is wel te doen maar t is zeker niet gezond! dus als je aan t “Sonja Bakkeren” bent..spaar even wat “Scheit Aan Sonja” Dagen op voor NY.

Als je naar New York gaat raad ik t aan om een guide-boekje te kopen over de stad voor alle bezienswaardigheden en over de stad zelf. Het  boek “Max and the City”  geschreven door Max Westerman (voormalig verslaggever van RTL 4) is leuk om te lezen voordat je gaat. Daarin verteld hij hoe ‘t leven daar is als New Yorker zijnde, erg leuk dus!

Al met al heb ik een geweldige vakantie gehad erg veel gezien en meegemaakt. Want deze stad rust nooit dus je maakt altijd wat mee. Dit was de eerste keer naar New York (uberhaubt Amerika) maar, zeker niet de laaste keer, want de energie die in New York zit pakt je!

 Tallis, Lesley en Rick bedankt voor de mooie vakantie!

Groetjes,

Stefan

De Foto’s:

Op Naar het Balkon!

Columbus Square
Times Square
Rockefeller Center
Top Of The Rock
We Are On The Top!

Ground Zero
Wallstreet
Brooklyn Bridge
Central Park

Empire State Building
Empire State Building2

The Car
Capitol
Washington Monument
The White House

American Falls
Horseshoe Fall
Horseshoe Falls

Door the The Usa

Lees ook Rick’s BLOG

Published in New York 2007

7 Comments

  1. Joris

    Joris

    Grappig over de Brooklyn Bridge trouwens, wist niet dat 1883 al ruim 200 jaar geleden was, wist niet dat ik al 101 jaar oud was :'(.
    Super trouwens dat jullie genieten 🙂 hoop dat het nog even door gaat die leuke tijd :).

  2. Vanes

    Vanes

    Ik haat jullie;)

  3. Mooi geschreven, mooi geschreven 🙂
    Nu is het wachten nog op de foto’s 🙂

  4. Jamie

    Jamie

    Zo te lezen was het een leuke vakantie, maar wel erg intensief niet echt mijn ding whaha. Het lijkt me geweldig maarja ik ben meer het type die wil zuipen op een zonnig oord zoals Mallorca of Lloret

  5. Lesser

    Lesser

    Je moet ff vertellen over dat vrouwtje met die paardenbek in dat karretje, wat heb ik gelachen zeg, ok jij vond het minder dat is waar 😉 Ow en het gebouw heette Ronald Reagan 😛 maar maakt niet uit, zijn allebei dood!
    Ik heb mij in ieder geval super vermaakt en ben aardig bijgekomen van de jetlag! Applaus voor je mooie verhaal!
    KUS

  6. Mandy

    Mandy

    Hoihoi gekken!

    ik zie dat jullie een te gekke tijd hebben gehad! Blij dat te horen. Ik had ook in new york kunnen zitten maarja.. beetje spijt misschien hihi. komt dan een andere keer misschien, vast wel! (er komen nog veel reisjes gepland als het aan mij ligt! 😉 )
    Super dikke kus !

    Mandy

  7. Wat een leuk reisverslag!! Ik ben van plan om samen met een vriendin in juni een camper te huren en in die streek te gaan touren! Erg leuk om te lezen hoe jullie het hebben ervaren!

    Groetjes Claudia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *