Skip to content →

52 dagen door sneeuw, koraal en woestijn: World Ticket 2009! Een verhaal van leven en dood.

Reizen begint een soort verslaving te worden… een verslaving waarvan ik in ieder geval voorlopig nog niet wil afkicken. Drie maanden na onze laatste reis (Maleisie) hebben we een nasmaak die smaakt naar meer. En wie ben ik dan om dat te negeren.

Begin 2008, net terug van mijn onvergetelijke reis door “the west coast”, begonnen we met het maken van nieuwe plannen. Mijn droom was om naar Tahiti te reizen. Het land waar de Bounty eilanden zijn uitgevonden. Dure droom, zo bleek, want direct op Tahiti vliegen kost ergens tussen de 2.000,- en de 3.000,- euro. Niet echt een optie dus. Een beter betaalbare optie bleek een wereld ticket. Dat is een stuk goedkoper, en je komt ook nog eens op veel meer plekken. Maar als je dan toch een wereld ticket koopt… neem er dan ook meteen de tijd voor. Die tijd was er niet en dus hebben we destijds gekozen om in plaats daarvan 26 dagen naar Azie af te reizen. Een reis die achteraf behoorlijk goed is bevallen.

Eind 2008 hebben we dan ook geboekt om vanaf begin juli 2009 in 60 dagen een klein rondje om de wereld te maken. In die 60 dagen komen we langs san Diego, San Fransisco, Las Vegas, Los Angeles, Tahiti, New Zealand, Tokyo en Kyoto. Als ‘arme’ student wordt het een flinke uitdaging om minimaal de 5.000 benodigde euro’s bij elkaar te sprokkelen, maar dat is niet iets wat me zal weerhouden.

SCHEMA
De reis begint in Los Angeles op 9 juli 2009, maar we reizen bij aankomst meteen door naar San Fransisco (met de bus). In SF verblijven we ongeveer 3 dagen. Daarna nemen we opnieuw de bus richting Las Vegas. Ook daar blijven we 3 dagen. Vervolgens brengt wederom de bus ons naar de Grand Canyon waar we een dagje zullen verblijven om te genieten van de view. We eindigen ons verblijf in Los Angeles waar we voor die drie dagen een auto hebben gehuurd. De 22e van juli vertrekken we naar Papeete, Tahiti. We zullen bij aankomst meteen doorvliegen naar het naast gelegen eiland Mo’orea. Na enkele dagen genieten op dit bounty eiland vliegen we door naar Huahine. Vervolgens vliegen we naar de eilanden Raiatea, Bora Bora, Maupiti en eindigen we op het hoofd eiland Tahiti. Op 7 augustus nemen we voor de zoveelste keer het vliegtuig, maar nu richting Auckland, New Zealand. Bij aankomst hoppen we direct door met een ander vliegtuig naar Christchurch, gelegen op het zuider-eiland. Daar staat hopelijk onze bescheiden hippie-camper op ons te wachten, welke ons de aanstaande twee weken braaf dienst zal doen. Op 21 augustus hoppen we terug naar Auckland en vliegen dan door naar Tokyo, Japan. Deze laatste stop van de vakantie is tevens ook de korste stop, met slechts een week de tijd om Tokyo en Kyoto te verkennen. Op 29 augustus keren we weer terug naar het thuisland.

Een hoop is inmiddels al bekend, maar een heleboel ook nog niet. Een dag-tot-dag planning is in de maak, maar verre van af en er moet natuurlijk ook ruimte overblijven voor een beetje improvisatie.

Published in Around the world 2009

One Comment

  1. Lesser

    Lesser

    Yeah baby! :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *