Skip to content →

Category: Frans Polynesie

Around The World 2009! Hoofdstuk 10: Tahiti!

Onze laatste dagen in Polynesie zijn in zicht en om die door te brengen in Tahiti is niet echt een goede keus geweest, maar wel de meest praktische. Tahiti is een groot eiland en het herbergt de vieze hoofdstad papeete.

Alles werkt hier wel weer wat makkelijker. Het is duidelijk een stuk minder primitief. Er rijden bussen en mensen spreken Engels. We hebben wel de kleine fout gemaakt om zonder verblijf naar dit eiland te komen. Onze Lonely Planet uit 2006 brengt ons naar meerdere gesloten slaapplaatsen en dat is niet cool met die zware tassen in deze hitte. Er is hier blijkbaar een hoop veranderd sinds 2006.

Continue reading Around The World 2009! Hoofdstuk 10: Tahiti!

6 Comments

Around The World 2009! Hoofdstuk 9: Super-Small Maupiti!

Wanneer we in Maupiti aankomen is de dag zowat al voorbij. Gelukkig is de zon wel weer gaan schijnen. Wanneer we aankomen staat Gerald op ons te wachten. Toen we vanochtend opstonden hadden we nog geen plek om te slapen, maar samen met Joe hebben we voor vanavond wat gevonden. Voor morgen moeten we opnieuw op zoek.

Continue reading Around The World 2009! Hoofdstuk 9: Super-Small Maupiti!

8 Comments

Around The World 2009! Hoofdstuk 8: Raiatea!

We landen vroeg op Raiatea. Het weer zit mee want het zonnetje schijnt lekker en er zijn geen wolken te zien. We staan met onze tassen voor de terminal om erachter te komen dat er geen makkelijke manier is om bij ons pension te komen. Achteraf hadden we alleen maar even hoeven te bellen, maar voor nu was de enige oplossing een prijzige taxi. We betalen 18 euro voor een ritje van nog geen 10 minuten. Easy money voor meneer de Taxi.

Continue reading Around The World 2009! Hoofdstuk 8: Raiatea!

10 Comments

Around The World 2009! Hoofdstuk 7: Paradise!

Ondertussen zijn we wel gewend aan het eiland hoppen. De vluchtjes voelen compleet nutteloos omdat ze echt maar tientallen minuten duren. We zijn die lange, slopende, vluchten gewend. De volgende stop tijdens ons eilandgehop is Bora Bora. Daar hebben we allerlei verwachtingen bij. Druk, mooi, touristisch, duur. Bora Bora zou het ultieme paradijs moeten zijn van de pacific. Google beloofd ons in ieder geval heel wat als ik de plaatjes mag geloven.

Continue reading Around The World 2009! Hoofdstuk 7: Paradise!

6 Comments

Around The World 2009! Hoofdstuk 6: Huahine!

Gisteren hebben we op de valreep nog een ritje naar het vliegveld bemachtigd. We hadden er niet bij stil gestaan dat het vandaag zondag is, en dat dan alles op z’n gat ligt. Gelukkig hoeven we bij deze vluchten niet 3 uur van te voren aanwezig te zijn, een kwartiertje is meer dan voldoende. We hoeven op het vliegveld dan ook niet al te lang te wachten. Terwijl we wachten ontmoeten we zowaar andere Nederlanders. Even wat ervaringen uitwisselen.

Continue reading Around The World 2009! Hoofdstuk 6: Huahine!

4 Comments

Around The World 2009! Hoofdstuk 5: We’re on a Island!

Om 04:30 landen we na 8 uur vliegen op Papeete, de hoofdstad van Frans Polynesie. Alles is hier in ieder geval een stuk kleiner! Niet erg fancy. We gaan door de douane, halen onze tassen op en pinnen meteen maar wat Polynesische franken. We vliegen straks door naar Moorea. Een eiland ernaast. We lopen naar een klein gebouwtje dat wat verder van het hoofdgebouw ligt en moeten nog even wachten voordat de boel open is. We vliegen om 06:00. We checken in en geven onze bagage af.

Continue reading Around The World 2009! Hoofdstuk 5: We’re on a Island!

6 Comments