Skip to content →

Category: Algemeen

Off my mind: The Power of Reading a Good Book

So the other day my Dad looked over at his bookshelf and asked my why I hardly ever read fiction novels. He is right about that, I mostly have biographies and true stories about traumatising events and a lot of making-of and art-of books about movies. And it made wonder about my books…

Continue reading Off my mind: The Power of Reading a Good Book

Leave a Comment

Maleisie 2008! Dag 26: The End!

Dag 26
Vandaag is het de aller-allerlaatste dag van ons verblijf in Azie. Na bijna vier weken bussen, treinen, lopen, vliegen, varen, zwemmen, hobbelen, zweten en genieten gaan we morgen toch echt weer terug. Het zit er helaas al bijna op. Maar we hebben nog een volle dag in Bangkok, en die gaan we benutten! Hoewel… Lesley is flink te pakken genomen door de ‘griep’ want ze voelt zich nog altijd beroerd. Maar het is de laatste dag, en we moeten er wat van maken. Door onze gebroken dag van gisteren zijn we nauwelijks toegekomen aan Bangkok. Laat staat aan de, niet geheel onbelangrijk, souverniers. Maar eerst gaan we cultureel verantwoord doen. We gaan namelijk naar het paleis van Koning-chap-choi-Buhmibol.

Continue reading Maleisie 2008! Dag 26: The End!

Leave a Comment

Maleisie 2008! Dag 10: Welcome to Heaven!

Dag 10
Op Turtle Island was het mooi! Gisteren, op Pulua Sibuan, was het nog mooier. Maar vandaag krijgen we de creme de-la creme van Maleisie. Pulua Sipadan. De nummer 3 op de lijst van de mooiste duikplekken ter wereld. Sinds een paar jaar is het enkel nog mogelijk om het te bezoeken, je kan er niet meer verblijven. Er mogen per dag maximaal 120 mensen het eiland op, en dat wordt goed in de gaten gehouden door het leger. Het leger heeft hier een permanente basis sinds een gijzeling situatie van een paar jaar geleden. Als je hier naartoe wilt is vooraf reserveren geen overbodige luxe. Maar we merkte wel dat het soms de dag voor vertrek soms nog mogelijk was om te boeken. De vraag is… wil je dat risico lopen?

Continue reading Maleisie 2008! Dag 10: Welcome to Heaven!

5 Comments

Fuck ‘The Global Warming’

Ok, fuck the global warming! Het is allemaal een Hoax! Volgens de berichten hadden we allemaal al lang dood moeten zijn! Ik had op z’n minst gedacht dat snorkelen op dit moment wel DE nationale sport zou zijn. Zoals gewoonlijk zitten we er allemaal keihard naast. En het verdomme nog steeds niet lekker warm in Nederland! Goed, tot zover de frustraties…

Continue reading Fuck ‘The Global Warming’

Leave a Comment

Met de auto door California: hoe en wat.

Aan ruimte geen gebrek in Amerika. En dat zie je weer terug aan de brede ruime wegen. Snelwegen met 14 banen (7 per richting) en bij elke winkel meer dan genoeg parkeerplaatsen. In de grote steden (los angeles, san fransisco, las vegas en san diego) mag het trouwens vaak niet baten, meestal rijd je van de ene file in de andere file. Vooral tijdens de spits is daar geen ontkomen aan. Des al niet te min, en in grote lijnen, heb ik het rijden in Amerika als prettig ervaren. Los van de overbevolkte metropools is er meer dan genoeg asfalt speciaal voor jouw gereserveerd. Speciale in-en-uitvoegbanen van genoeg lengte hebben ze hier geen schaarste.
Continue reading Met de auto door California: hoe en wat.

2 Comments